Ucuz domain ucuz domain satan bir firma çağrılara cevap vermiyor.

39 bin sitenin alan adı sağlayıcısı ortadan kayboldu.

Domain vurgunu! 39 bin sitenin alan adı sağlayıcısı ortadan kayboldu.

Türkiye’de binlerce insanın ucuz fiyatlarından dolayı alan (domain) kaydında kullandığı TeknoClouds isimli firmaya ulaşılamadığı iddia edildi. Yaklaşık 39 bin internet sitesinin alan adının kayıtlı olduğu domainlere ulaşılamazken, ücreti peşin ödenen birçok alan adının da askıya alındığı görüldü. TeknoClouds firmasının, Microsoft’un kurmuş olduğu Azure platformunda normal fiyatı 8-10 dolar olan domainleri deneme hesabı açarak ücretsiz elde ettiği ve bu alan adlarını 4 dolar gibi bir rakamdan sattığı öğrenildi. Uygun fiyat sayesinde birçok kullanıcının ilgisini çeken firmaya yaklaşık 39 bin alan adını sistemlerinde tuttuğu öne sürüldü.

Konu hakkında firmadan herhangi bir açıklama ya da sorun üzerine çözüm üretilmemişken, firmanın internet sitesindeki destek sistemi ve canlı destek seçeneklerinin de kaldırıldığı ortaya çıktı. Ayrıca firmanın e-postalara ve telefonlara cevap vermediği görüldü. Yaşanan sorunun ardından TeknoClouds firmasının sosyal medya hesaplarına da ulaşım sağlanamıyor.

Firmanın birçok mağdurları, internette büyük forum sitelerinde şikayetlerini dile getirerek, haklarını aramaya çalıştığı görülürken, firmanın kendisini şikayet eden müşterilerin hesaplarını da sildiği iddia edildi.

Öte yandan TeknoClouds müşterisi olan bazı kullanıcılar ise firmanın bulunduğu adrese gittiklerini fakat firmanın 2 ay önce adresten taşındığını öne sürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks