Üç Türk şirketin ortaklığıyla kurulan TAİS’in Hindistan’da kazandığı 2.3 milyar dolarlık tanker üretimi ihalesi.

Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’deki Keşmir’e ilişkin sözleri

Türk şirketlerin 2.3 milyar dolarlık projesi Erdoğan’ın sözleri sonrası tehlikede

Üç Türk şirketin ortaklığıyla kurulan TAİS’in Hindistan’da kazandığı 2.3 milyar dolarlık tanker üretimi ihalesinin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’deki Keşmir’e ilişkin sözleri sonrası tehlikeye girdiği belirtiliyor.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre askeri gemi üreten Sedef Tersanesi, Sefine Tersanesi ve Anadolu Tersanesi ortaklığında kurulan TAIS firması mayıs ayında 2.3 milyar dolarlık bir ihale kazanmıştı. İhale 45 bin tonluk 5 filo destek tankeri üretimini kapsıyordu.

Tombik

Hindistan’ın en büyük gazetelerinden Financial Express Erdoğan’ın Keşmir ile ilgili sözleri nedeniyle ‘bir Türk grubun ilk kez katıldığı ihalenin durdurulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu’ yazdı. ‘Türk Şirketleri, Hindistan Donanması için savaş gemisi projesinin dışında kalabilir’ başlıklı haberde ismi açıklanmayan üst düzey Hintli bir yetkili Türk Donanması ile Hindistan Donanması için 45 bin ton filo destek gemisi (FSS) sözleşmesinin ertelenebileceğini doğruladı.

Yetkili “İşlerin bu şekilde değişmesinin nedeni Pakistan’a çıkar için yakınlık göstermesi ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda (UNGA) Keşmir meselesini gündeme getirmesi olabilir” dedi.
İhale kazanıldıktan sonra herhangi bir sözleşmeye imza atılmadığı belirtilen habere göre şu anda teknik ve finansal değerlendirmeler devam ediyor ve görüşmeler kapsamında TAİS gemi tasarımını sunacak, önemli makine ekipman tedariğini ve teknik danışmanlık sağlayacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks