Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel.

5 ilimize sokağa çıkma yasağı gelebilir.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı: 5 ilimize sokağa çıkma yasağı gelebilir.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, bulaşıcılığı önlemek için sıkı önlemler alınması gerektiğini belirterek, “Belki tüm Türkiye’de değil ama vakaların en çok görüldüğü beş ilde sokağa çıkma yasağı olabilir” dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle ülkemizdeki vaka sayısı 42 bini aşarken, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel’den çarpıcı bir açıklama geldi. Cinel en çok vakanın görüldüğü 5 ile sokağa çıkma yasağının gelebileceğini söyledi.”İKİNCİ SALGININ GELME OLASILIĞI SÖZ KONUSU”Koronavirüs salgınının pik noktasının nasıl gerçekleşeceğini bilmediklerini ifade eden Prof. Dr. Cinel, “Yavaş yavaş hastaneler ve dolayısıyla yoğun bakımlar doluyor. Bir taktik ile olası büyük dalgaya hazırlık yapılıyor; yeni yoğun bakım yatakları devreye sokuluyor, yeni hastane binalarının kısım kısım açılması planlanıyor. Ne var ki dalganın boyutunun ne olacağı, pik noktasının nereye varacağı belli değil, Fransa’da bir günde 1400 kişi öldü. İkinci dalganın gelme olasılığı da söz konusu olabiliyor” ifadelerini kullandı.HEDEF “BULAŞICILIĞI” ÖNLEMEKMÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 ameliyathanenin 14’ünün vakaların artması durumunda yoğun bakım olarak kullanılmak üzere ayrıldığını anlatan Cinel, birincil hedefin “bulaşıcılığı” önlemek olduğunu vurguladı.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks