Türk ve Rus orduları arasında çatışma riski var mı?

Rus gazeteci, Kremlin Sözcüsü

Rus gazeteci, Kremlin Sözcüsü Peskov’a açık açık sordu:

  • Türk ve Rus orduları arasında çatışma riski var mı?

Rusya’dan Perşembe günü gerçekleşecek Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi önemli bir açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, bir Rus gazetecinin sorduğu “Türk ve Rus orduları arasında çatışma riski var mı?” sorusuna, “Türkiye ile doğrudan sahada karşı karşıya kalma riskinin kesinlikle minimuma inmesini umuyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Tombik

İdlib’de 34 askerimizin hain rejim saldırısı sonrası şehit edilmesinin ardından Türkiye Barış Kalkanı Harekatı’nı başlattı. Bölgede yükselen tansiyon diplomatik arenaya da taşınırken, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya gelecek. Kritik görüşme öncesinde Rusya’dan önemli bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, bir gazetecinin “Türk ve Rus orduları arasında çatışma riski var mı?” sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

“ÇATIŞMA RİSKİNİ EN AZA İNDİRMEYİ UMUYORUZ”

Gazetecinin sorduğu soruya Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “İki ülke ordusu arasındaki yakın temas sayesinde, Türkiye’yle doğrudan sahada karşı karşıya kalma riskinin kesinlikle minimuma inmesini umuyoruz” şeklinde yanıt verdi.

BM’NİN SAVAŞ SUÇU SUÇLAMASINI REDDETTİ

Peskov Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında olası bir zirveye ilişkin görüşmelerin de sürdüğünü söyledi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks