Tüm dünya koronavirüsü salgınıyla mücadele ederken yeni bir hastalık daha ortaya çıktı.

ABD'de ölüm kol geziyor: 8 bin 200 kişi can verdi

ABD’de ölüm kol geziyor: 8 bin 200 kişi can verdi.

Tüm dünya koronavirüsü salgınıyla mücadele ederken yeni bir hastalık daha ortaya çıktı. ABD’de 8 bin 200 kişinin başka bir hastalık yüzünden öldüğü raporlandı.

  • Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir salgına dönüşen koronavirüsüyle ilgili yeni bir gerçek ortaya çıktı. İnfluenza (grip) virüsünden ölenlerin sayısı koronavirüsünden daha fazla.
Tombik

Kasım ayından 18 Ocak 2020 tarihine kadar Amerika’da 15 milyon kişinin influenza (grip) olduğunu gösteren rapora göre bu hastaların 8 bin 200’ü hayatını kaybetmiş. Peki, koronavirüs gerçekten de bu kadar korkulacak bir rahatsızlık mı? İnfluenzadan kaynaklanan ölüm vakalarında durum ne?

8 bin 200 kişi hayatını kaybetti

Her ay yeni bir rapor yayınlayan ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) geçtiğimiz günlerde grip ile ilgili bir rapor yayınladı. Kasım, Aralık ve Ocak aylarını kapsayan rapora göre koronovirüsten çok influenzadan kaynaklı ölümlerdeki artış dikkati çekiyor. Geçtiğimiz günlerde CNN Türk yayınına katılan ünlü İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bu raporun sonuçlarını paylaşarak çarpıcı rakamlar verdi. 18 Ocak 2020 tarihine kadar Amerika’da 15 milyon kişinin İnfluenza (grip) olduğunu gösteren rapora göre bu hastaların 8 bin 200’ü vefat etmiş. Bu sayı şu an tüm dünyada koronavirüsten ölen kişi sayısından daha fazla.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks