Tokyo metrosunda 1995’te sarin gazlı saldırıyla 13 kişinin ölümüne neden olan sapkın.

Japonya’da sapkın lider idam edildi.

Japonya’da sapkın lider idam edildi.

Tokyo metrosunda 1995’te sarin gazlı saldırıyla 13 kişinin ölümüne neden olan sapkın tarikatın lideri ile birlikte 6 üyesi asılarak idam edildi.

Japonya’da 1995’te Tokyo metrosunda 13 kişinin ölümüne ve 6 bin kişinin zehirlenmesine neden olan sarin gazı saldırısını düzenleyen tarikat lideri Şoko Asahara ve 6 tarikat üyesi idam edildi. Gerçek ismi Chizuo Matsumoto olan ve Aum Şinrikyo (Yüce Gerçek) tarikatını kuran 63 yaşındaki Asahara’nın üyeleri, 20 Mart 1995’te plastik çantalarla taşıdıkları sarin gazını Tokyo metrosunda yaymıştı. Aynı yılın mayıs ayında yakalanan ve ölüm cezasına çarptırılan Asahara’nın, 1989 yılında dini bir örgütlenme olarak kurduğu tarikatına dünya genelinden on binlerce kişi katıldı. Hinduizm ve Budizm’i birleştirerek bir öğreti kuran, daha sonra da Hıristiyan inancındaki kıyamet kehanetlerini benimseyen sapkın tarikatın üyelerinin hala Asahara’ya bağlı olduğu ve son olarak Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg şehirlerinde de faaliyet gösterirken yakalandıkları öğrenildi.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks