The Intercept”te yayımlanan “John Bolton İran’ı bombalamak istiyor.

John Bolton İran'ı bombalamak istiyor.

“John Bolton İran’ı bombalamak istiyor”.

Gazeteci yazar Mehdi Hasan, haber sitesi “The Intercept”te yayımlanan “John Bolton İran’ı bombalamak istiyor”
başlıklı yazısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’ın ABD yönetiminde ciddi bir güce ulaştığını ve ABD’yi İran’la savaşa zorladığını anlattı.

ABD’nin eski Savunma Bakanı Jim Mattis’in Bolton hakkında “şeytanın vücut bulmuş hali” tanımlamasına atıfta bulunan Hasan, yönetim içinde Bolton ile kavga eden çok sayıda kişinin işinden ayrıldığını, Bolton’ın buna rağmen görevinde kalmaya devam ettiğini ve boşalan yerlere İran’a karşı savaşı destekleyen isimlerin getirilmesini sağladığını ifade etti.

Tombik

Hasan, Trump’ın Suriye’de bulunan ABD birliklerinin bir an önce çekileceğini açıklamasına rağmen, Bolton’ın bu açıklamanın tersine yorum yaptığını hatırlattı.

Bolton’ın, İran ve bu ülkeyi destekleyen grupların Suriye’den çıkmadığı sürece çekilmenin gerçekleşmeyeceğini söylediğini anımsatan Hasan, bunun Bolton’ın yönetimde elde ettiği güçten kaynaklandığını belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks