Teklif, demokrasi ve Meclis geleneklerine aykırı.

Saray’ın ‘malvarlığı dondurma’ acelesi: Demokrasiye aykırı.

Saray’ın ‘malvarlığı dondurma’ acelesi: Demokrasiye aykırı.

AKP, bütçe görüşmeleri tamamlanmadan Cumhurbaşkanı’na belirli durumlarda mal varlığı dondurma yetkisi veren düzenlemeyi TBMM’ye sundu. Görüşmelerin hemen başlamasını isteyen iktidar partisine tepki gösteren CHP’li Antmen, “Teklif, demokrasi ve Meclis geleneklerine aykırı” dedi.

AKP tarafından, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı suçları ile kitle imha silahlarının yayılmasına karşı mücadele” gerekçesiyle hazırladığı ve Cumhurbaşkanı’na mal varlığını dondurma yetkisi veren düzenlemeye muhalefetten tepki geldi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, iktidarın teklifi hakkında BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Meclis Başkanlığı’na sunulan ‘Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi’ adına rağmen yine bir torba kanundur. Öncelikle bu torba kanun yapma tarzının hem demokrasiye hem de Meclis geleneklerine tamamen aykırı olduğunu belirtmek gerekiyor. Türkiye’nin bu konudaki değerlendirme süreci Ekim 2019’da tamamlanmıştı. Bu teklifi vermek için neden bu kadar beklediler? Bunun nedenlerini de bulmak çok önemli. Komisyonda da bunu mutlaka soracağız. Ne oldu da alelacele bütçe ortasında böyle bir teklifi getirdiler?” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks