Sosyal medya kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor.

Sosyal medya taciz ve tecavüzü artırıyor.

Sosyal medya taciz ve tecavüzü artırıyor.

İletişim Uzmanı ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel, “Sosyal medya kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Gençler arasında popüler olan bu siteler ve uygulamalar, iletişimi kolaylaştırırken, çocuklar için cinsel istismar riskini de artırıyor” dedi.

İletişim uzmanları ve psikologlar, sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasının “çocuklar açısından cinsel istismar” riskini artırdığına dikkati çekiyor.

Tombik

İletişim Uzmanı ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel, sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyadaki kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını belirten Demirel, “Gençler arasında popüler olan bu siteler ve uygulamalar, iletişimi kolaylaştırırken, çocuklar için cinsel istismar riskini de artırıyor” dedi.

Yetişkinlerin sosyal medya paylaşımlarında sınır tanımadıklarına işaret eden Demirel, şunları kaydetti:

“Son zamanlarda cinsel eğilim ve tercihlerini açıklayan YouTuberların sayısı da oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Henüz ergenlik döneminde olan çocuklar için bu tür videoların yıkıcı etkileri olabilir. Diğer taraftan canlı yayında kendine zarar verenler ve intihar edenler, futbol müsabakaları öncesinde ve sonrasında tarafların ağır küfür içeren yorumları, bahis, dolandırıcılık reklamları, ağır siyasi hakaret ve şiddet dilini de çocuklar için uygunsuz içerikler olarak değerlendirebiliriz.”.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks