Sol eğilimli partilerin ilk defa bir araya geldiği bu yürüyüş.

On binler Netanyahu’ya karşı fesle yürüdü.

On binler Netanyahu’ya karşı fesle yürüdü.

İsrail’de yolsuzluk suçlamalarıyla zor günler geçiren Başbakan Netanyahu’ya karşı dün gece on binlerce muhalif geniş katılımlı bir gösteri düzenledi. Sol eğilimli partilerin ilk defa bir araya geldiği bu yürüyüşte, Netanyahu’nun kendisine dokunulmazlık veren ve Yüksek Mahkeme’nin yetkilerini sınırlandıran yasalara tepki geldi. Bazı göstericiler “Türkiye gibi olmayacağız” sloganı atarken, Şapka Kanunu’nun uygulandığı 1925’ten beri Türkiye’de kullanılmayan fesin bazı göstericiler tarafından takılması hayrete düşürdü.

İsrail’de geçen ay yapılan seçimlerden zaferle ayrılan Başbakan Netanyahu’nun kendisine dokunulmazlık vermesi ve Yüksek Mahkeme’nin yetkilerini sınırlandırması ülkede büyük bir tepki yarattı… Kendisi ve eşinin yolsuzluk yaptığına dair soruşturmanın devam etmesine rağmen Netanyahu, kendisine dokunulmazlık verilmesini öngören tasarıyı gündeme getirdi.

Tombik

Fakat Netanyahu’nun bu kararı büyük tepki çekti. Dün İsrail’in sol partileri ve Netanyahu’ya karşı olan kitle Tel Aviv’de geniş kapsamlı bir yürüyüş gösterdi. İsrail’de ilk defa sol gruplar bir araya gelerek Netanyahu’yu eleştirdi. Reuters, etkinliğe yaklaşık 20.000 kişinin katıldığını duyururken organizasyonu düzenleyenler 80.000 kişinin yürüyüşe katıldığını iddia etti.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks