Serbest dalışçı Fatma Uruk, rekor deneyişlerinin 3’üncü gününde bir rekora daha imza attı.

3 kez üst üste dünya rekoru kıran Fatma Uruk DHA'ya konuştu.

3 kez üst üste dünya rekoru kıran Fatma Uruk DHA’ya konuştu.

Edinilen son dakika haberine göre “Bakan Kasapoğlu’nun desteği beni cesaretlendirdi””Çok şükür işlem tamam””Hakemler ve doktorları her zaman buraya getiremezdim”Milli dalışçı Uruk, Meksika’da 3’üncü kez dünya rekoru kırdı. Paletsiz değişken ağırlık dalışta 77 metreye ulaşarak rekorunu yeniledi.

“Bakan Kasapoğlu’nun desteği beni cesaretlendirdi””Çok şükür işlem tamam””Hakemler ve doktorları her zaman buraya getiremezdim”Milli dalışçı Uruk, Meksika’da 3’üncü kez dünya rekoru kırdı. Paletsiz değişken ağırlık dalışta 77 metreye ulaşarak rekorunu yeniledi.

Serbest dalışçı Fatma Uruk, rekor deneyişlerinin 3’üncü gününde bir rekora daha imza attı. Uruk, ilk gün gerçekleştirdiği paletsiz değişken ağırlık dalışta 72 metre olan rekorunu 77 metreye çekti. Uruk bu mesafe ile 76 metre ile İtalyan dalışçı Michele Tomassi’de olan erkekler dünya rekorunu da geride bıraktı.Fatma Uruk Meksika’da rekorlar kırmaya devam ediyor. Rekor deneyişlerinin ilk gününde paletsiz değişken ağırlık dalışta 72 metre derinliğe dalarak rekoru eline geçiren Fatma Uruk, dün ikinci rekor denemesinde çift palet sabit ağırlıkla Tuş sporcu Olga Davydova’ya ait 65 metre olan rekoru geride bırakmıştı. Uruk bugün de ilk gün kırdığı paletsiz değişken ağırlık yarışta derecesini yükseltmek için Meksika’daki çukurda suya girdi.72 metre ile kadınlarda kendisinde bulunan rekoru 77 metreye yükselten Fatma Uruk, bu mesafe ile aynı zamanda 76 metre ile İtalyan dalışçı Michele Tomassi’de olan erkekler rekorunu da kırmış oldu.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği ve Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun her an bilgi aldığı Fatma Uruk, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Çok şükür işlem tamam” dedi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks