Samsung’un İran ve Kuzey Kore hariç Kış Olimpiyatlarına katılacak bütün ülkelerin sporcularına bedava telefon.

Bedava telefon iki ülke arasında kriz çıkardı!

Samsung’un İran ve Kuzey Kore hariç Kış Olimpiyatlarına katılacak bütün ülkelerin sporcularına bedava telefon vereceğini duyurması üzerine ortalık karıştı.

PyeongChang kentinin 9-25 Şubat tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2018 Kış Olimpiyatları’na katılacak tüm sporculara akıllı telefon hediye edeceğini açıklayan Güney Koreli Samsung şirketinin, ABD yaptırımları gerekçesiyle İran ve Kuzey Koreli sporcuları bunun dışında tutması Tahran’da boykot çağrılarına neden oldu.

Tombik

2 ÜLKE DIŞINDA HERKESE TELEFON VERDİLER

İran medyasına yansıyan haberlere göre, Güney Koreli şirket, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile oyunlara katılan tüm ülke sporcuları ve yetkililerine Samsung Galaxy Note 8 model akıllı telefon hediye ederek, organizasyonda her anı belgelemelerini ve dünyayla paylaşmalarını sağlamak istedi.

Şirket, Kuzey Kore ve İranlı sporculara ise telefon vermeyeceğini açıklayınca Tahran yönetiminin tepkisini çekti.

“DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF, BOYKOT TEHDİDİNDE BULUNDU” İDDİASI

İran resmi ajansı IRNA’da Güney Koreli şirketin kararı ‘ahlak dışı’ olarak nitelenirken, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in de Güney Koreli yetkililere tepki gösterdiği ve boykot tehdidinde bulunduğu öne sürüldü.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks