Sadece başkalarının başına gelen’ bir olgu olarak kategorize ederek kişileri ‘ölüm korkusundan’ koruyor.

İnsan beyni, ölüm gerçeğini reddediyor

“İnsan beyni, ölüm gerçeğini reddediyor”

Yapılan son araştırmalara göre, insan beyni ölümü ‘sadece başkalarının başına gelen’ bir olgu olarak kategorize ederek kişileri ‘ölüm korkusundan’ koruyor.

“Beyin, ölümün kendimizle ilişkili olduğunu kabul etmiyor” ifadesini kullanan bilim insanı Yair Dor-Ziderman, “Beyne kendi ölümüyle ilişkili bilgi geldiğinde bunun doğru olmadığını ve inanmamamız gerektiğini söyleyen bir mekanizmamız var” dedi.

Tombik

The Guardian’ın haberine göre ölümümüz hakkındaki düşüncelerden korunuyor olmak ‘şimdiyi yaşayabilmek’ için hayati bir öneme sahip olabilir. Bu koruma mekanizması zihnin geliştiği ve ölüm olgusunun farkına varıldığı gençlik yıllarında çalışmaya başlıyor.

Beynin ölüm fikrini nasıl algıladığını incelemek için yapılan çalışmada katılımcıların beyin gözlemlendi. Katılımcılar kendilerinin ve tanımadıkları kişilerin suratının yansıtıldığı bir ekran karşısına geçti. Bu görüntülerin her biri yarısı ölümle ilişkili olan (cenaze, gömülmek gibi) çeşitli kelimelerle birlikte gösterildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks