Sadece 3 ayda bin 800 kişinin tedavi için başvurduğu ortaya çıktı.

Küçük çocuğu da bağımlı yapmışlar.

Küçük çocuğu da bağımlı yapmışlar.

Çocuk ve ergen bağımlıların tedavi edildiği İstanbul’daki ÇEMATEM’e sadece 3 ayda bin 800 kişinin tedavi için başvurduğu ortaya çıktı. Tedaviye getirilen en küçük hasta ise 10 yaşındaki bir çocuk.

Uyuşturucu tacirlerinin pençesine düşen çocuk ve ergenlerin yatarak tedavi olabileceği Erenköy Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ne (ÇEMATEM) sadece 3 ayda bin 800 bağımlının tedavi için başvurduğu ortaya çıktı. ÇEMATEM’e yatırılan en küçük hastanın ise 2 yıl önce madde kullanımına başlayan 10 yaşında bir çocuk olduğu belirtildi.

Tombik

Tedavi sonuç verdi

ÇEMATEM, yaklaşık 4 milyon çocuk nüfusuna sahip İstanbul’da çocuk ve ergenlerin yatarak tedavi olabileceği iki merkezden biri. ÇEMATEM’de Mart ayından itibaren yatarak tedavi dönemi başladı. 3 aylık sürede bugüne kadar yatarak tedavi olan hasta sayısının 127, ayakta tedaviye başvuran hasta sayısı ise yaklaşık bin 800 kişi olduğu öğrenildi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks