Saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treninin prototipi tanıtıldı.

Saatte 600 Km Hızla Gidebilen Maglev Tren Tanıtıldı!

Saatte 600 Km Hızla Gidebilen Maglev Tren Tanıtıldı!

Çin’de yeni bir yüksek hızlı tren sistemi şekilleniyor. Saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treninin prototipi tanıtıldı.

Çin Maglev Treni Yüksek Hızlı Tren Magnetic Levitation

Tombik

Magnetic Levitation kelimelerinin birleşiminden meydana gelen maglev treni, manyetik levitasyon treni olarak tanımlanıyor. Bu trenler, manyetik kaldırma kuvveti yardımıyla havada tutuluyor. Geleneksel trenler gibi raylarla teması bulunmadığından yüksek hızlara çıkabilmekte. Manyetik kaldırma trenleri toplu taşıma teknolojisindeki son teknolojidir. Treni ileri itmek için mıknatıslar kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde maglev treni ağır bakım gerektiren raylar arasındaki sürtünmenin trene zarar verebileceği sorunlara maruz kalmıyor. Normal trenlere göre daha hızlı ve daha ucuz olan maglev trenlerinin çalışması için duyarlı sistemler gerekiyor.

Saatte 600 kilometre hızla gidecek maglev treninin prototipi tanıtıldı.

Çin’in en büyük demiryolu taşımacılığı üreticisi olan CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation) şirketi, ülkenin en yeni 600 kilometre yüksek hızına sahip manyetik kaldırma treni projesi için, Çin’in doğusundaki Qingdao kentinde prototip tanıtımı yaptı. Uzmanlar, prototipin yüksek hızlı maglev sisteminin kilit teknolojileri ve çekirdek sistem bileşenlerini kontrol etmeye ve optimize etmeye yardımcı olabileceğini belirttiler. Ayrıca bunun mühendislik prototipi için teknolojik bir temel oluşturduğunu açıkladılar. Devlete ait olan CRRC şirketi, dünyanın en büyük trenini 2021 yılında ticari üretime geçirmeyi planlıyor.

Çin’in yüksek hızlı trenleri şu anda saatte 350 kilometre hızına sahip iken, ticari uçağın seyir hızı saatte yaklaşık 900 kilometredir. Araştırmacılar, saatte 600 kilometre hız ile çalışan maglevin yüksek hızlı demiryolu ile hava yolculuğu arasındaki boşluğu daraltabileceğini söylüyorlar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks