Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bağı olan kişilerin kısmen sahip olduğu ve yönettiği St. Petersburg’taki bir sağlık kliniği.

Putin’in kızının adı da karıştı.

Rusya’daki klinik skandalı büyüyor! Putin’in kızının adı da karıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bağı olan kişilerin kısmen sahip olduğu ve yönettiği St. Petersburg’taki bir sağlık kliniğinin ülke dışındaki çatışmalarda yaralanmış paralı askerleri tedavi ettiği iddia edildi. İddia edilen çatışma alanları içinde Türkiye’nin asker gönderdiği Libya’nın da olması dikkat çekti.

Konuya yakın üç kaynağın verdiği bilgiye göre, Libya ve Suriye de dahil olmak üzere Rusya sınırları dışındaki özel orduların bünyesinde savaşıp yaralanmış paralı askerlerin kayıtdışı bir şekilde tıbbi tedavi görmüş olmaları bu savaşçıların devlet elitlerinden dolaylı olarak destek aldıklarını gösteriyor.

Tombik

KREMLİN PARALI ASKERLERİ REDDEDİYOR

Reuters’ın özel haberine göre, Kremlin yönetimi ise yurtdışında kendileri adına paralı askerlerin savaştığı iddiasını reddediyor.

Rus kanunlarına göre, ülkedeki tüm sağlık kuruluşlarının savaş yaralanmalarını polise bildirme zorunluluğu bulunuyor ve Rusya vatandaşlarının paralı asker olarak silahlı çatışmaya girmeleri yasadışı sayılıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks