Proteus adı verilen dünyanın ilk ‘kesilemez’ maddesi.

Dünyanın İlk 'Kesilemez' Maddesi Üretildi.

Dünyanın İlk ‘Kesilemez’ Maddesi Üretildi.

Almanya ve İngiltere’den bir grup bilim insanı, Proteus adı verilen dünyanın ilk ‘kesilemez’ maddesini ürettiklerini duyurdu. Açılı taşlama aleti, matkap ya da su jeti kesiciyle kesmenin imkansız olduğu bu maddenin, güvenlik sektöründe yeni bir devrim yaratması bekleniyor.

İngiltere’deki Durham Üniversitesi ve Almanya’daki Fraunhofer Enstitüsü’nden bilim insanları, dünyanın ilk kesilemez maddesini üretmeyi başardı. Proteus adı verilen malzeme, açılı taşlama aleti, matkap ve benzeri aletlerden gelen hasarı önlemek ve kesici aletlerden gelen darbeleri tersine çevirmek için hücresel yapıdaki alüminyumda bulunan seramik parçacıklarını kullanıyor.

Proteus’u tasarlarken sert ve kırılmaya dirençli olan aragonit kabuklarından ilham alan araştırmacılar, ortaya çıkan materyali hiçbir şeyin kesemeyeceğini iddia ediyor. Yapılan testlerde açılı taşlama aleti ya da matkap ucu Proteus plakasının dış katmanını kesmeyi başarsa bile iç kısımdaki seramik parçacıklara geldiğinde, aletin keskin uçlarını körelten titreşimler başlıyor ve daha sonrasında seramik tozu parçacıkları boşlukları dolduruyor.

Dünyanın ilk ‘kesilemez’ maddesi: Proteus

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks