Parthenon Arkansas’ta bulunan Beckham Creek Mağarası.

Mağarayı Lüks Bir Eve Dönüştürdüler.

Mağarayı Lüks Bir Eve Dönüştürdüler.

Parthenon Arkansas’ta bulunan Beckham Creek Mağarası, geçirdiği çarpıcı restorasyon sürecinden bu yana çekici ve ultra lüks bir tatil evi olarak hizmet veriyor. Bu 5500 metrekarelik mağaradan ev sekiz kişinin konaklaması için tasarlanmakla beraber, konuklar kendi uyku düzenlerini organize ederse 16 kişiye kadar ağırlayabiliyor. Üç yıllık hummalı çalışma sonrası bugünkü görünümüne kavuşan ev, dört yatak odası ve dört banyodan oluşuyor.

Bomba sığınağından lüks tatil evine

Tombik

Başlangıçta 1980’lerde bir bomba sığınağı olarak inşa edilen Beckham Creek Mağarası, New York Times’ın aktarımına göre milyonlarca dolarlık bir dizi restorasyondan geçti. Mağaranın lüks bir tatil evine dönüştürülebilmesi için önce doğasından kaynaklanan kaçınılmaz nem sızıntısı problemi profesyonel bir yalıtımla yok edildi.

Ardından pirinç armatürler ve bideler ortadan kaldırılarak mağara, lüks tatil evi konseptine hazırlandı. Tatil evi olarak planlanırken mekanın geçmişte bir mağara olduğunu anımsatan kimi detaylar özellikle olduğu gibi korunurken yaşam alanları lüks ve modernist bir yorumla yeniden yapılandırıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks