Parmakların birden kilitlenmesi, kasılı kalması ve ağrıması gibi belirtiler.

Cep telefonu tetik parmak nedeni

Cep telefonu tetik parmak nedeni.

Elde ve yalnızca parmaklarda olan sabahları ağrı ile sizi uyandıran, hareket kısıtlılığı yaratan ve bazen avucunuzu sıktığınızda takılmalara neden olan, tam açılmadığı için biri tam açılmıyorsa ya da açılırken “tık” diye ses geliyorsa buna “tetik parmak hastalığı” deniyor.

Parmakların birden kilitlenmesi, kasılı kalması ve ağrıması gibi belirtilerle ortaya çıkan tetik parmak, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalık. Genel olarak başparmak, küçük parmak ve yüzükparmağında ortaya çıkan tetik parmak, tek seferde birden fazla parmağı da etkileyebiliyor. Tetik parmağın oluşumunda en önemli sebeplerin; parmağın aşırı kullanılması, tekrarlayan zorlayıcı hareketler ve parmağa aşırı güç uygulanması olduğu belirtiliyor. Cep telefonu, tablet ve bilgisayar kullanımının artması gibi nedenlerden hastalığın giderek arttığı, hatta çağın hastalığı olduğu vurgulanıyor.

Tombik

Estetik, Plastik ve Rekontrüktif Cerrahı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, hastalığın toplumda sık görüldüğünü belirterek “Önce avuç içinde ya da başparmak kaidesinde şüpheli ağrılar başlar. Tipik bulgusu, parmak kapatıldıktan sonra, açmaya yeltenildiği zaman parmağın takılması, açmak için daha fazla güç sarf edildiği zaman ise bir atma sesiyle birlikte ‘tık sesi’ boşalarak açılması, yani tetiklenmesidir. Zamanında müdahale edilmemesi halinde ağrılar şiddetli hale gelir” diyor.

Op. Dr. Uçkunkaya ile tetik parmak (trigger finger) hastalığı hakkında merak edilenleri konuştuk.

– Tetik parmak nedir?

Parmak hareketleri sırasında parmakların takılması ve parmaklarda ağrı hissi yaratan duruma tetik parmak hastalığı denir. Hastanın parmağında ani kitlenme görülür ve kitlenen parmağı düzleştirmek oldukça zordur.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks