Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e idam cezası veren özel mahkeme.

'Pervez Müşerref'in cenazesi 3 gün asılı kalacak'

Pakistan’da gerekçeli karar skandalı! ‘Pervez Müşerref’in cenazesi 3 gün asılı kalacak’.

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e idam cezası veren özel mahkeme, açıkladığı gerekçeli kararında ‘Müşerref idam edilmeden ölürse cenazesi asılarak 3 gün bekletilsin’ ifadeleri Pakistan gündemine damga vurdu. Yetkililerden büyük tepki çeken ifade sonrasında hakimin görevden alınması için harekete geçileceği belirtildi.

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e idam cezası veren özel mahkeme, açıkladığı 169 sayfalık gerekçeli kararda, Müşerref’in 2007’de anayasayı askıya alıp olağanüstü hal ilan etmesinin yasalara aykırı olduğu ve yasal dayanağı bulunmadan kendi Cumhurbaşkanlığı süresini kendi onayıyla uzattığı belirtildi.

Tombik

“KENDİSİNİ SAVUNMASI İÇİN YETERLİ AMKANI VERDİK”

İdam kararının oy çokluğuyla alındığı ifade edilen kararda, Müşerref’e kendisini savunmak için yeterli imkanın sunulduğu vurgulanarak “Sanık, anayasayı askıya alarak hiçbir yasal dayanağı olmadan kendi görev süresini uzatmıştır” ifadesi kullanıldı.

Kararda, “Sanığın ısrarla mahkemeye çıkmayı reddetmesi, yargılamadan kaçmak istemesi ve geciktirmek istemesi bu suçu işlediğinin işaretidir. Sanık sürekli olarak hastalığı ve güvenliğini öne sürerek mahkemeye çıkamayacağını savunmuştur” değerlendirmesinde bulunuldu.

Söz konusu suçun tek başına işlenemeyeceği kaydedilen kararda, orduda görev alan bazı yetkililerin de Müşerref kadar suçlu olduğu belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks