Pakistan vatandaşı yüzlerce kadın ve kız çocuğunun Çin’e ‘gelin’ olarak satıldığı ortaya çıktı.

Pakistanlı 629 kadın ve kız çocuğu Çin'e 'gelin' olarak satıldı.

Pakistanlı 629 kadın ve kız çocuğu Çin’e ‘gelin’ olarak satıldı.

Çinli bir kişi ile ‘evlendirilen Pakistanlı Mahek Liaqat, gittiği ülkede yaşadıklarını göz yaşları içerisinde anlattı.

Pakistan vatandaşı yüzlerce kadın ve kız çocuğunun Çin’e ‘gelin’ olarak satıldığı ortaya çıktı.

Tombik

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA) tarafından hazırlanan belgeye göre, Pakistan’ın özellikle de yoksul bölgelerinden 629 kadın ve kız çocuğu 2018’de Çinli erkeklere satıldı ve bu kadınlar Çin’e götürüldü.

Pakistanlı müfettişler, insan tacirlerince aileleri daha müreffeh bir yaşam ve para vaadi ile kandırılarak kızlarını Çinli erkeklerle ‘evlendirmelerinin’ kamuoyuna yansımasının ardından harekete geçmiş ve soruşturma başlatmıştı.

Haber ajansı AP’nin yayınladığı liste, ‘evlilik’ adı altında Çinlilere satılan kadınların sayısına dair en somut rakamı içerse de araştırma durma noktasına geldi.

İnsan kaçakçılarının Çin’e ‘gelin’ olarak götürdüğü kadınların isimlerinin bulunduğu liste kamuoyuna sızdı. Listede 629 kadının adı yer alıyor.

Konuyu yakından takip eden kaynaklar, soruşturmanın yavaşlatılması talimatının üst makamlardan geldiğini zira İslamabad’ın soruşturmalarla Pekin’le ticari ilişkileri çıkmaza sürüklemek istemediğini dile getirdi.
Soruşturma neticesinde açılan davalar ise birer birer düşürülmeye başladı.

Ekim ayında Faysalabad kentinde insan ticareti suçlamasıyla açılan davanın duruşmasında Çin vatandaşı 31 kişi Pakistan mahkemesince beraat ettirildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks