Ormanlar alev alev yanmaya başladı.

Termometrelerin 56 dereceyi gösterdiği ABD cehennemi yaşıyor!

Termometrelerin 56 dereceyi gösterdiği ABD cehennemi yaşıyor! Ormanlar alev alev yanmaya başladı.

Termometrelerin 108 yıl sonra 56 dereceyi gösterdiği ABD’de sıcaklık rekoru kırıldı. Aşırı sıcaklar nedeniyle ülkede çok sayıda kişi hayatını kaybederken, özellikle batı yakasını etkileyen sıcak hava dalgası bölgede orman yangınlarına yol açıyor.

Hafta sonu boyunca California, Oregon, Washington ve Idaho’da onlarca noktada çıkan yangınlar, bazı yerleşimlerin tahliye edilmesine neden oldu. Yetkililer bölgede yaşayan milyonlarca kişi için uyarı mesajları yayınlıyor.

Ormanlar alev alev yanmaya başladı.

ABD tüm zamanların en sıcak günlerinden birisini yaşadı. California’nın güneyi ve Arizona sınırı boyunca uzanan Ölüm Vadisi’nde termometreler 56 dereceyi gördü. Bu sıcaklık en son 1913 yılında Furnace Creek Çölü’nde ölçülmüştü. Termometrelerin 56 dereceyi gösterdiği ABD cehennemi yaşıyor! Ormanlar alev alev yanmaya başladı

Ormanlar alev alev yanmaya başladı.

MİLYONLARCA KİŞİ İÇİN UYARI MESAJI

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, aşırı sıcaklar 50 milyona yakın kişiyi etkiledi. Yetkililer bölgede yaşayan milyonlarca kişi için uyarı mesajları yayınladı. Bu mesajlarda özellikle çocukların ve yaşlıların sıcak havaya karşı dikkatli olması istendi.Termometrelerin 56 dereceyi gösterdiği ABD cehennemi yaşıyor!

Ormanlar alev alev yanmaya başladı.
Ormanlar alev alev yanmaya başladıÇOK SAYIDA ORMAN YANGININA YOL AÇTIABD’nin batı yakasını etkileyen sıcak hava dalgası bölgede çok sayıda orman yangınına da yol açtı. Hafta sonu boyunca California, Oregon, Washington ve Idaho’da onlarca noktada yangın çıktı.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks