Nörodejeneratif hastalıklara neden olan zararlı proteinler Alzheimer…

Alzheimer Hastalığını Tamamen Bitirecek Bir Yöntem Keşfedildi!

Alzheimer Hastalığını Tamamen Bitirecek Bir Yöntem Keşfedildi!

Nörodejeneratif hastalıklara neden olan zararlı proteinler Alzheimer gibi hastalıkların temel nedenlerinden bir tanesi. Neredeyse bütün hafızanızın kaybolmasına neden olan ve toplumla sağlıklı bir ilişki kurmayı engelleyen bu hastalık, ne yazık ki henüz tamamen tedavi edilemiyor. Ancak bilim insanları bu hastalığa sahip olanlara büyük bir umut verecek çalışmalara imza attı. İşte haberimizin detayları.

Kusurlu tau proteinleri Alzheimer hastalığını en çok tetikleyen unsurlardan birisi. ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Temple Üniversitesi Lewis Kats Tıp Fakültesi’nde araştırmacılar, yoğun çalışmalar sonucunda VPS35 molekülünün hastalık yapan proteinleri yok edebildiğini gördüler.

Tombik

Alzheimer hastalığı yakında tarih olabilir.

Dünya genelinde her yıl %3 oranında artış gösteren bu hastalık için önemli bir tedavi keşfedildi. VPS35’in tau proteinleri üzerindeki etkisini “cathepsin D” adlı protein ayrıştırması yapan enzimi kullanarak sağlayan araştırmacılar, bu sayede önemli bir buluşa imza attılar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks