Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş

Kızılay’ın çöküntü alanı olmasını istemiyoruz.

Kızılay’ın çöküntü alanı olmasını istemiyoruz.

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kızılay’ın yayalaştırma projesine ihtiyaç duyduğunu söyledi ve “Yani sadece toplu taşım araçları ile ticari taksilerin gidebileceği şekilde düzenlenebilir” dedi.

Dün Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Yavaş, kente dair projeleriyle ilgili özetle şu bilgileri paylaştı:

Tombik

ESNAF KAZANACAK VATANDAŞ RAHAT EDECEK

“Ben Oxford Caddesi’nden (Londra) bahsettim daha önce bir televizyon programında ama tabii duymazdan geldiler. Kızılay’daki yayalaştırma pojesini Tayyip Bey de(Cumhurbaşkanı) söyleyince artık konuşmaz oldular. Tayyip Bey de Oxford Caddesi’nden bahsetti. Sadece toplu taşım araçları ile ticari taksilerin gidebileceği şekilde düzenlenebilir. Buradaki amaç insanların Kızılay’a aileleriyle birlikte çıkabilmeleri. Metro da gidiyor zaten. Kızılay’da on binlerce dükkân var, seçeneğiniz artıyor. Aynı malı daha hesaplı alabiliyorsunuz, açık havada geziyorsunuz. Kızılay’ın çöküntü alanı olmasını istemiyoruz. İnsanların rahat bir şekilde aileleriyle gelebildikleri bir yer olmasını istiyoruz. Esnaf da kazanacak, vatandaş da rahat edecek. AVM’lerden kurtarma projesi aslında. Dış cephelerin hepsini yenileyeceğiz, belediyenin yetkisi var.

Kızılay’ın çöküntü alanı olmasını istemiyoruz

ÖNEMLİ OLAN VAR OLANI YENİLEMEK

Ankara Kalesi’yle ilgilenmezseniz olmaz. Kale, belki de dünyadaki en büyük kale şehir. Kale dahil, Hacı Bayram ve Roma Hamamı’nı birleştirip, Hamamönü’ne kadar büyük bir alan şimdiye kadar yapılırdı. Evlerin dış cephesini biz yapacağız, çatısını vatandaş kendisi yapmalı. Bunlar Ankara’da çok kolay yapılacak şeyler. Var olan bir yeri yıkıp, yenisini yapıyorsanız; onun hiçbir anlamı yok. Önemli olan o evlerin eskiliğinin, yaşanmışlıklarının insanlara hissettirilmesi. Bunun da en kolay yolu var olanı, içinde yenilemek.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks