Merkez Bankasının yeni kirasının 700 bin TL olduğu iddiası.

İstanbul'a taşınacak olan Merkez Bankası.

Merkez Bankası’nı taşıyacakları bina bakın kimin çıktı.

Merkez Bankası, AKP Adalar Kurucu İlçe Başkanı Mahmut Çelik’in kayyum olarak atandığı Ak Yaka Şirketler Grubu’nun sahibi olduğu İstanbul’daki binaya taşınıyor. Binanın kirasının ise 700 bin TL olduğu iddia edildi.

İhalesi 2014 yılında yapılarak başlanan İstanbul Finans Merkezi inşaatı henüz bitmedi. Bu arada birimleri Ankara’da bulunan Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınma kararı alındı. Karar, Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sinan Binbir tarafından kurum içerisinde çalışanlarla da paylaşıldı.

Tombik

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre; Merkez Bankası, FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağladıkları gerekçesiyle 2016’da kayyuma atanan Ak Yaka Grup’un İstanbul Ümraniye’de bulunan binasına taşınıyor. Binanın kirasının ise 700 bin TL olduğu iddia ediliyor.

Geçen Ağustos ayında AKP Adalar Kurucu İlçe Başkanı Mahmut Çelik şirkete kayyum olarak atandı. 15 Temmuz sonrasında yayımlanan KHK ile el konularak TMSF’ye devredilen Ak Yaka Grup’a ait bina Ak Yaka AVM ve Konut’un C Blok biriminde yer alıyor. El konulmadan sonra uzun süre inşaat haliyle bekleyen binanın hemen bitişiğinde ise Ant Yapı’nın Antasya isimli AVM, rezidans ve iş merkezinin olduğu karışık konut projesi yer alıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks