Mardin Mazıdağı’nda 1.2 milyar dolarlık yatırımla kurulan Mazıdağı Metal Geri Kazanım.

Mardin’de 1.2 milyar dolarlık tesis tersine göçe etki etti!

Mardin’de 1.2 milyar dolarlık tesis tersine göçe etki etti!

Mardin Mazıdağı’nda 1.2 milyar dolarlık yatırımla kurulan Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri’nin Mardin’e ve ilçeye tersine göçün başlamasında önemli etken olduğu açıklandı. Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri Genel Müdürü Emre Kayışoğlu, tesisin, 1500 kişiye doğrudan istihdam, yaklaşık 25 bin kişiye de dolaylı iş imkânı sağladığına vurgu yaptı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde Cengiz Holding tarafından kurulan Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri, 1 milyon 580 bin metrekarelik bir alanda 5 ana fabrika 17 yardımcı tesisten oluşuyor.Tesiste, tasarım ve yapım aşamasında 22 ülkeden 285 yabancı mühendis Mazıdağı’nda Türk mühendisler ile birlikte çalıştı. Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri Genel Müdürü Emre Kayışoğlu’nun verdiği bilgilere göre tesise yapılan toplam yatırım 1.2 milyar doları geçti. Hammaddenin yüzde 90’ı yerli olan tesisteki gübre fabrikası ile ilgili Kayışoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük özel sektör yatırımı olduğunu, Türkiye’de hammaddeleri aynı yerde üretilen tek gübre tesisi konumunda bulunduğunu söyledi.Emre Kayışoğlu, fabrikanın ilk etapta Türkiye’deki fosfatlı gübre pazarının yüzde 20’sine sahip olacağını ve yılda 500 bin ton Diamonyum Fosfat(DAP) veya müdahili fosfatlı gübre türevleri üretileceğini de belirtti.

Tombik

‘1500 KİŞİYE ULAŞTIK’

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks