Maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit ederek nokta atışlar yapmak.

Maden rezervlerine nokta atışı yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit ederek nokta atışlar yapmak için çalışmalarına hız veriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit ederek nokta atışlar yapmak için çalışmalarına hız veriyor. Bakanlığın Havadan Jeofizik Araştırmaları Projeleri kapsamında haritaların oluşturulması için bu yılın ilk 6 ayında denizde ve karada 882 bin kilometrekare alan tarandı. 72 HARİTA BİTTİ
HAVADAN yapılan jeofizik araştırmalar çerçevesinde hazırlanması planlanan 1/500 bin ölçekli 72 haritanın ilk altı ayda 42 adedi tamamlandı. 2019 yılı son altı ayında toplam 6 manyetik, 24 adet radyometrik olmak üzere toplamda 30 adet manyetik ve radyometrik harita daha yapılması planlanıyor. Bu haritalar ile metalik maden, uranyum, toryum, potasyum gibi radyoaktif madde araştırmaları ile nadir yer elementleri araştırmalarına yön verilecek.

Tombik

İLK 8 ÜLKE İÇİNDEYİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, haritalandırma işleminin yüzde 95’inin tamamlandığını açıklamıştı. Türkiye bu çalışmalarla dünyada havadan jeofizik araştırmalar sektöründe hizmet veren ilk 8 ülke arasında da yer alacak. Söz konusu teknolojinin olmaması durumunda bilgilerin klasik yöntemle karadan toplanması çalışmalarının yüzlerce yıl sürebileceği ifade ediliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks