Fatsa ve Ünye’de sondaj çalışmaları nedeniyle sulara ağır metal karıştı, ağaçlar kesildi.

Ordu’da maden kıyımı

Ordu’da maden kıyımı.

Fatsa ve Ünye’de sondaj çalışmaları nedeniyle sulara ağır metal karıştı, ağaçlar kesildi.

Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçeleri maden işletmeciliği ve maden arama sondajları tehdidi altında. Sondaj yapılan yerlerdeki sulara ağır metal karıştığı belgelendi. CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de, Ünye ve Fatsa arasında bulunan mahallelerde ormanlık arazi içerisinde yapılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek çok sayıda ağaç kesildiğini açıkladı.

Tombik

Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçeleri sakinleri bölgedeki maden ocağına ve yine yakın çevresinde maden arama faaliyetlerine karşı mücadele ediyor. Maden ocağının ve sondajlarının çeşitli zararlara yol açtığını belirten bölge sakinleri, özellikle su kaynaklarının kuruduğunu, var olanların da içilemez hale geldiğini belirtti. Ünye Şenyurt köyü Tepe Mahallesi’nde farklı iki yerdeki içme – kullanma kaynak sularından geçen günlerde numune alındı. Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yapılan analiz sonucu suların bakteriyolojik ve kimyasal parametreler yönünden ilgili tüzüğe uygun olmadığı sonucuna varıldı. İlçe sağlık müdürü de Şenyurt Mahalle Muhtarlığı’na bir yazı yazarak kirlilik belirlenen sular için gerekli çalışmaların yapılması suların düzenli olarak temizlenmesi ve içme suyu olarak tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks