Macron, Fransa topraklarında yabancı öğretmen ve imamların görev yapması…

Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez.

Macron: Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez.

‘Radikal ve ayrılıkçı İslam’la mücadele planını’ açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransa topraklarında yabancı öğretmen ve imamların görev yapmasına ve yabancı ülkelerden finansman akışına son vereceklerini açıkladı.

-Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile yabancı öğretmenler konusunda uzlaşamadıklarını belirterek, “Umudum hala var ama Türkiye uzlaşmazsa, Fransa bu eğitimi kendisi verir” dedi.

Tombik
  • Macron, Fransa’da yaşayan Türkler’in diğer tüm halklar gibi Fransız olduğunu belirterek, “Fransa topraklarında Türk yasaları kabul edilemez” dedi.

Emmanuel Macron, “radikal, politik ve ayrılıkçı İslamla mücadele çerçevesinde” camilerin finansmanına şeffaflık getireceklerini, yabancı imamların Fransa’ya gelmesine son vereceklerini ve imamları Fransa’da eğiteceklerini, dil öğretmek üzere Fransa’ya gelen yabancı öğreten uygulamasına da son vereceklerini belirtti.

Detaylar, Haber linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks