Küresel tahmin sistemlerine göre, önümüzdeki hafta yeni bir soğuk hava dalgası geliyor.

Günlerce gitmeyecek.

Küresel tahmin sistemlerinden soğuk hava dalgası uyarısı! Günlerce gitmeyecek.

Küresel tahmin sistemlerine göre, önümüzdeki hafta yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Gelecek hafta ortasından itibaren etkili olacak yeni dalganın tüm yurtta günlerce etkili olacağı belirtiliyor.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’da etkili oldu. İstanbul’un batı ilçeleri de kar yağışından etkilendi. Bu soğuk hava dalgasının doğu bölgelere doğru kayması bekleniyor. Bugün yurdun kuzey kesimleri yağmurlu olacak, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde ise kar görülecek. Hafta sonu hava kısa süreliğine ısınıyor fakat ardından karakış geliyor.

Tombik

KARAKIŞ GELİYOR, İSTANBUL’DA DA ETKİLİ OLACAK

Sözcü’nün haberine göre, küresel tahmin sistemleri 25 Aralık’tan itibaren yurdu etkisi altına alacak olan yeni soğuk ve yağışlı hava dalgasının uyarısını veriyor. Yeni soğuk sistem uzun süre etkisini gösterecek. Ocak ayının ilk hafta sonuna kadar sürecek olan soğuk ve yağışlı hava dalgasında İstanbul dahil birçok noktada kar yağışı görülecek. Tahminlere göre kar günlerce aralıklarla sürecek.

METEOROLOJİ’NİN SON TAHMİNLERİ

Detaylar, Haber linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks