Küresel ısınmayı önlemek için ağaçlandırma çok önemli

Dünyayı ağaçlandırmanın önemi.

Teknoloji devleri iklim değişikliğine kafayı takmış durumda.

Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos ve diğer milyarderler kafayı iklime takmış durumda ancak acaba odaklanmaları gereken o mu diye soruluyor.

Sorgulanması gereken bu teknoloji milyarderleri neden iklim değişikliği ile bu kadar ilgilenmeleridir.

Bu dünyanın en zengi üç teknoloji milyarderi şuan karbondioksit emisyonlarını azaltabilecek yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor olmaları.

Musk büyük ölçüde karbon yakalama teknolojilerini finanse ediyor. Gates, özellikle nükleer enerji konusunda yükselişte, Bezos ise kendi için bir dünya fonu oluşturdu.

Hepsi sahip oldukları teknolojinin iklim değişikliği konusunda söz sahibi olması için çalışmalara odaklanmış durumda.

  • Ecosia arama motorunun kurucusu ve CEO’su Christion Krol CNBC ye verdiği bir demeşte bu teknoloji milyarderlerinin temelde oynamak istediği IRON MAN tarzında. Halbuki teknolojiyi geliştirdiğimiz kadar da ağaç dikmemiz gerektiğidir.
  • Ağaçlara atıfta bulunarak, Ağaçların çoğalması ile verimlenen toprağın bir çok şeyi bize ücretsiz verdiği biyolojik çeşitliliği artırması ile su döngüsünün sağlandığı ve daha az kuraklık meydana gelerek sel baskınlarının önlendiği gerçeği…’ açıklamasında bulundu.

Küresel karbondioksit son 100 yılda yükseldi ve benzeri görülmemiş bir küresel ısınmaya yol açarak iklim değişikliklerine neden oldu.

Dünyanın sahip olduğu ağaçlar en verimli karbon yakalama makeneleridir.

Karbondioksiti fotosentez olarak bilinen kimyasal bir reaksiyon döndürerek atmosferden uzaklaştırır ve gaz haline gelerek kullandıklarını enerjiye döndürürler.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks