Kötü yönetim ve salgınla daralan ekonomiyi iyice vurdu.

Rusya'dan Türkiye’ye verilmeyen uçuş izni.

Rusya’dan Türkiye’ye verilmeyen uçuş izni, Güney Kıbrıs’tan BAE’ye alternatif ülkelere verildi.

AKP iktidarının dış politikada sıkışması, kötü yönetim ve salgınla daralan ekonomiyi iyice vurdu. Rusya’nın turist yasağının nedeninin ise salgın değil politik olduğu anlaşıldı.

Dış politikada sıkışma gün geçtikçe artıyor. Avrupa Parlamentosu sert bir raporla Türkiye’nin tam üyelik sürecine son verilmesini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri ile haziranda nasıl bir yol haritası çizilecek belli değil.

Rusya ile S-400, Ukrayna, Suriye, İsrail anlaşmazlıkları var. Çin’le üstü kapalı bir Uygur Türkleri krizi yaşanıyor…

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkeleriyle de sorunlar büyük…

Enflasyonla, işsizlikle, döviz kurlarında istikrarsızlıkla cendereye giren ekonomi yüzünden Türkiye net bir politika çizemiyor. Dış politikadaki yalpalamanın nefesi ekonominin üzerinde yani…

Pandemiden etkilenmeyen hiçbir kesim, hiçbir sektör kalmadı ama turizm bu sektörlerin başında yer alıyor. Aşıda da şimdiye kadar başarılı olunamadığı için 30 milyar dolar olarak telafuz edilen turizm gelirlerine ulaşmak hayal.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu kabullenmiş olmalı ki önceki gün “Turist gelmiyor gelenden de üç beş dolar kazanalım” dedi.

Batı’da Almanya ve İngiltere’den kısa vadede turizm hareketi zor. Kırmızı listede yer alan Türkiye, seyahat sigortalarının kapsamı dışında. En önemli pazar Rusya’dan ise temmuzdan önce bir hareket imkânsız görünüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks