Koronavirüs aşısının geliştirilmesi sürecinde yarım milyondan fazla köpek balığının öldürülebileceği…

Covid-19 aşısı için bazı köpekbalığı türlerinin nesli tükenebilir

Covid-19 aşısı için bazı köpekbalığı türlerinin nesli tükenebilir.

Uzmanlar koronavirüs aşısının geliştirilmesi sürecinde yarım milyondan fazla köpek balığının öldürülebileceği uyarısında bulundu.

Köpekbalığı karaciğeri yağından elde edilen ‘Skualen’ adlı doğal maddenin koronavirüs aşısı üretiminde kullanılabileceği ve bunun için de köpekbalığı nüfusunun tehlike altına girebileceği belirtiliyor.

Aşıların etkisini arttırma amacıyla kullanılan bu madde bağışıklık sisteminde daha kuvvetli bir tepki oluşmasını sağlıyor.

İngiliz ilaç firması GlaxoSmithKline hali hazırda grip aşılarında köpekbalığından elde edilen skualen maddesi kullanıyor ve firmadan yapılan açıklamada üzerinde çalışılan koronavirüs aşısı için de muhtemelen bu maddenin kullanılacağı belirtildi.

1 ton skualen için 3 bin köpekbalığının öldürülmesi gerekiyor. Kaliforniya merkezli Köpekbalığı Koruma Birliği organizasyonu tüm dünya nüfusu için bir doz aşı kullanılması halinde en az 250 bin köpekbalığının öldürülmesi gerekecek. Eğer aşı iki dozdan oluşursa bu yarım milyon köpekbalığının katledilmesi anlamına gelecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks