0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04
Kıyamet Buzulu erimeye devam ediyor. Jeo Mühendisler derhal çözüm istiyorlar.
Thwaite Buzulu erimesi hakında farklı görüşler var.

Buzulların hızlı bir şekilde erimesi ‘Kıyamet Günü’ olarak adlandırıyor.
Buzulların hızla erimesi Radikal Jeomühendislik alanının fitili ateşlemesine neden oldu. Acilen önlem diyorlar.
Araştırmacılara göre Thwaites Buzulu’nun hızlı bir şekilde erimisi gelgitlere yol açarak diğer buzullarına kırılganlığının artmasına neden oluyor.
Buzulların erime hızındaki belirsizlik üzerine radikal jeomühendislik sektörü çözümler önermeye başlandı. Bunlardan bir tanesi denizaltı perdeleri oluşturmak ancak ondan önce dünyadaki emisyonun oranın kontrol altına alınması gerektiği kanaatindeler.
- Thwaites Buzulu’nun Erimesine ilişkin yeni bilgiler açıklandı. California Irvine Üniversitesi ve Waterloo Üniversitesin tarafından yapılan araştırma sonucu Mayıs ayında bir açıklama yapılarak Isınan gelgit akıntılarının Thwaites’in erimesini hızlandırdığını ve önceki kitle modellerinden tahminden daha önce geri çekilmesine neden olduğu.
Diğer yandanda Ağustos ayında Dartmouth college ve Edinburgh Ünivesitesinin yaptığı açıklamadı Kıyamet Buzulunun eğiminin daha az olabileceğini ileterek ortam biraz daha karışmış oldu.
Radikal JeoMühendislik sektörü bu tartışmalı durumun açığa kavuşturulması ve gereken önlemlerin alınması konusun hem fikirler.
Derhal bir çözüm yolunun bulunmasını önermekteler.
Haber Veriyoruz