Kadıköy’deki Boğaziçi eylemine katılan ve polis araçlarına zarar verdikleri öne sürülen 3’ü öğrenci.

Kadıköy eylemine 4 tutuklama

Kadıköy eylemine 4 tutuklama.

Kadıköy’deki Boğaziçi eylemine katılan ve polis araçlarına zarar verdikleri öne sürülen 3’ü öğrenci 4 kişi tutuklandı. Karara tepki gösteren avukatlar, “Kalabalığın üzerine araç süren polislerin adı yok ama 4 kişi tutuklandı” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma amacıyla 2 Şubat’ta Kadıköy’de düzenlenen gösteride 200 kişi gözaltına alınmıştı. Öğrenci ve yurttaşın üzerine sürülen polis aracına zarar verdikleri iddiasıyla eylemden 2 gün sonra 4’ü öğrenci 6 kişi evleri basılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar önceki gün Anadolu Adliyesi’nde hâkim karşısına çıktı. Hâkimlik sorgusunun yapıldığı duruşma salonuna silahlı sivil polisler girdi. Avukatların itirazı üzerine sivil polisler duruşma salonundan çıkarıldı.

Öğrencilerden M.C, savunmasında, “Evime giderken kalabalık içerisinde kaldım. İsteğim dışında kalabalık içinde kaldım. 10-15 dakika içinde evime geçtim. Ben polise taş atmadım. Ben öğrenciyim eğitimime devam etmek istiyorum. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin” dedi. Tutuklanan Ö.Ş ise savunmasında, “Kadıköy Rıhtım’da herhangi bir uyarıda bulunmadan polis müdahalesine maruz kaldım” dedi. Mahkeme, 4 kişinin tutuklanmasına karar verirken 2 kişi ise ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks