İstihdam fazlası personel.

TRT’de tasfiye tedirginliği.

TRT’de tasfiye tedirginliği.

TRT personeli, emekliliği teşvik eden ve “istihdam fazlası personel” olarak tanımlanacakların başka kamu kurumlarına önderilmesini öngören yeni KHK nedeniyle tasfiye tedirginliği yaşıyor.
TRT çalışanları 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Yaklaşık 5 bin kişiyi doğrudan etkileyecek KHK ile “istihdam fazlası personel” olarak listeye alınacaklar başka kamu kurumlarına gönderilebilecet ya da emekli edilebilecek.

Deutsche Welle Türkçe’den Burcu Karakaş’ın haberine göre TRT yöneticileri personele mobbing uyguluyor. TRT çalışanı Osman Köse’ye göre KHK ile geçirilen maddelerin asıl amacı, istenmeyen kadrolu personelin kurumdan uzaklaştırması ve iktidara yakın kişilerin yüksek ücretle işe alınabilmesi. Söz konusu KHK ile kadrolu personel sayısı yaklaşık 7 bin olan TRT’de emekliliğe hak kazanan 2 bin civarında çalışanın emekli edilebileceğini söyleyen Köse, “Ayrıca 3 binden fazla kişinin de diğer kamu kurumlarına gönderileceği dile getiriliyor. Yani yaklaşık beş bin kişi kurumdan uzaklaştırılacak. Bu konu, TRT yöneticilerinin bir araya geldiği toplantılarda ifade ediliyor” diyor.

Tombik

‘EMEKLİ OLACAK MISINIZ DİYE SORDULAR

KHK’da yer alan emeklilikle ilgili maddede “Emekli aylığı bağlanmasına hak kazanmış olanlardan bu maddenin yayım tarihinden itibaren iki ay içinde emeklilik başvurusunda bulunanların emeklilik ikramiyeleri yaş haddiden emekliliğine en fazla beş kalanlar için yüzde 30, beş yıldan daha fazla kalanlar için yüzde 50 fazlasıyla ödenir” deniyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks