İstanbul’da görev yapan 33 il emniyet müdür yardımcısı, 39 ilçe Emniyet müdür yardımcısı ve 55 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.

Soylu İstanbul’u dağıttı.

Soylu İstanbul’u dağıttı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın, Emniyet genel müdür yardımcılığına atanarak pasifize edilmesinin ardından, İstanbul’da görev yapan 33 il emniyet müdür yardımcısı, 39 ilçe Emniyet müdür yardımcısı ve 55 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.

Bu değişiklik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakın olan Mustafa Çalışkan’ın ekibinin Soylu tarafından “tasviyesi” olarak yorumlanırken, görevden alınan müdür yardımcıları, hazırlanan listede eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın etkisi olduğunu öne sürdü.

Uzun yıllardır eski İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan ile İçişleri Bakanı Soylu’nun arasının “açık olduğu” iddia ediliyor. Ekim 2017’de Süleyman Soylu’nun oğlunun içinde bulunduğu otomobil, İstanbul’da Yunus ekipleri tarafından durdurularak aranmış, iddiaya göre Soylu’nun aradığı İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın ise telefonlara çıkmadığı ileri sürülmüştü.

Ayrıca makamında intihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın ölümüyle ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmada da Süleyman Soylu’nun adının geçtiği iddia ediliyordu. Yaşanan bu durumun, Pelikancıların Soylu’ya yönelik hamlesi olduğu iddia edilirken Soylu’nun bu nedenlerle Çalışkan’ı geçmişte görevden almak istediği, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edemediği öne sürülmekteydi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks