İsrail ile dış ticaret faaliyetinin tamamen durdu.

Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor.

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor.

Türkiye, İsrail ile dış ticaret faaliyetinin tamamen durduğunu belirtirken, İsrail karara misilleme olarak Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshedecek ve Türkiye’den ithal ürünlere yüzde 100 gümrük vergisi getirecek.

Türkiye’nin Gazze’de ateşkes sağlanana ve insani yardım akışına izin verilinceye kadar tüm ticaretini durdurduğu İsrail misillemeye hazırlanıyor.

Tombik

Reuters’in haberine göre İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshedecek ve anlaşma dışında kalan diğer ürünlerin ithalatına da yüzde 100 tarife uygulayacak.

  • İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich perşembe günü yaptığı açıklamada kararların Türkiye’nin ticareti durdurma hamlesine karşılık yapıldığını, Türkiye’nin kararının “uluslararası ticaret anlaşmalarının ciddi bir ihlali” olduğunu belirtti.

Plan İsrail kabinesinin onayına sunulacak.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, iki ülke arasındaki ticaret 2023 yılında 6,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın yüzde 76’sını Türkiye’nin İsrail’e ihracatı oluşturdu.

Detaylar
Haber linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks