İnsan gözünün hassasiyetinin aşılabileceğinin kanıtı olarak, bir biyonik göz oluşturduklarını söylüyorlar.

Gerçek Bir Gözden Daha Başarılı

Gerçek Bir Gözden Daha Başarılı Görebilen Bir Biyonik Göz Üretildi!

Bu Yapay Gözü Kullanan Kişilerin Görüş Yeteneği, Biyolojik İnsan Gözüne Göre Birçok Açıdan Çok Daha Güçlü Olacak!

Araştırmacılar, insan gözünün hassasiyetinin aşılabileceğinin kanıtı olarak, bir biyonik göz oluşturduklarını söylüyorlar. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacı Zhiyong Fan, Science News dergisine şunları söyledi:

Gelecekte, bunu daha iyi görme protezleri ve insansı robotlar için kullanabiliriz.

Nature dergisinde yayınlanan bir makalede detaylandırıldığı gibi; bu göz, özünde çok yoğun bir şekilde son derece ışığa duyarlı nanoteller içeren üç boyutlu bir yapay retinadır.

İnsan gözünün hassasiyetinin aşılabileceğinin kanıtı olarak, bir biyonik göz oluşturduklarını söylüyorlar.
Dr. Fan liderliğindeki ekip, kavisli bir alüminyum oksit zarını, güneş pillerinde kullanılan ışığa duyarlı bir malzeme olan perovskitten yapılmış küçük sensörlerle kapladı. Beynin görsel korteksini taklit eden teller, bu sensörler tarafından toplanan görsel bilgileri işlenmek üzere bir bilgisayara aktarıyor.

Nanoteller o kadar hassas ki, insan gözünün optik dalga boyu aralığını aşabiliyorlar. Bu da görsel ışık ve kızılötesi radyasyon arasındaki eşik değerine, yani 800 nanometre dalga boyuna yanıt verebilmesine olanak sağlıyor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks