İlk Yapay Zeka Üniversitesi de 2020 yılında açılacak.

Dünya'nın İlk Yapay Zeka Üniversitesi 2020'de Açılıyor.

Dünya’nın İlk Yapay Zeka Üniversitesi 2020’de Açılıyor.

Araştırmalara göre, Yapay Zeka’dan elde edilen küresel iş değerinin 2022 yılına kadar 3.9 trilyon doların üzerine çıkması bekleniyor. Yapay Zeka alanında gelişmeler hız kesmeden devam ederken Dünya’nın ilk Yapay Zeka Üniversitesi de 2020 yılında açılacak. Detaylar haberimizde.

Abu Dabi’de kurulan ve 2020’de ilk kez eğitim vermeye başlayacak olan Mohamed Bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi ya da diğer bilinen adıyla Dünya’nın ilk Yapay Zeka Üniversitesi’nde yüksek lisans düzeyinde eğitimler verilecek. Yapay Zeka Üniversitesi’nde yeni bir akademi ve araştırma modeli tanıtılacak. Kuruluş, öğrencilerine ve öğretim üyelerine Dünya’nın en gelişmiş Yapay Zeka sistemlerine erişim imkanı sağlayacağının sözünü veriyor. Araştırma merkezi olarak da kullanılacak olan üniversite ile Yapay Zeka disiplinini ön plana çıkarmak ve Yapay Zeka’nın tüm potansiyelini açığa çıkarmak hedefleniyor.

Tombik

Üniversite’ye hem yerel hem de uluslararası yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyor. Tam bursun yanı sıra altı adet yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır. Çalışma programları, Makine Öğrenimi, Bilgisayarla Görü ve Doğal Dil İşleme alanlarında üç ana uzmanlık alanı sunuyor. Kabul edilen tüm öğrencilere tam burs, aylık ödenek, sağlık sigortası ve konaklama hakkı verilecek. İlk eğitim dönemi ise 2020 Eylül’ünde başlayacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks