8’inci sınıflardan sene sonunda 1,8 milyon öğrenci mezun olacak.

Anadolu liselerinde 1970’lere dönülebilir.

Sene sonunda 1,8 milyon öğrenci 8’inci sınıftan mezun oluyor: Anadolu liselerinde 1970’lere dönülebilir.

8’inci sınıflardan sene sonunda 1,8 milyon öğrenci mezun olacak. Bu durum zaten çok kalabalık olan sınıfların daha da büyük sıkıntıyla karşılaşmasına neden olabilir. Eğitim Uzmanı Ali Taştan “1970’li yıllardaki gibi üçlü eğitime geçilmek zorunda kalınabilir” dedi.

Sene sonunda 1,8 milyon öğrenci 8’inci sınıftan mezun oluyor: Anadolu liselerinde 1970’lere dönülebilir
Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) bu yıl geçen yıldan farklı olarak çok daha fazla öğrenci girecek. 2012’de getirilen 60 aylıkların okula başlatılması ve 4+4+4 sistemi nedeniyle sınava giren öğrenci sayısı yüzde 50 oranında katlanacak. Geçen yıl 8’inci sınıflardan 1,2 milyon kişi mezun olmuştu. Bu sayı 2020’de 1,8 milyonu bulacak. Bu da yeni sorunları beraberinde getirecek.

Tombik

Hali hazırda kontenjan sorunu yaşayan Anadolu liselerinin bu problemi daha da büyüyecek. Ayrıca sınavla öğrenci alan ‘nitelikli’ liseler arasında yer alan Anadolu liseleri nicelik olarak zaten yetersizken, öğrenci sayısının artmasıyla bu durum içinden çıkılmaz hale gelecek. Şu an sınavla öğrenci alan nitelikli liselerin yüzde 56’sı imam hatip ve meslek liselerinden oluşuyor. Velilerse daha çok fen liseleriyle Anadolu liselerini tercih ediyor. Akademik eğitim veren fen liseleri ve Anadolu liselerinin kontenjanlarının düşük olması nedeniyle sınavla yerleşemeyen öğrenciler daha sonra da çember sistemi nedeniyle ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yönlendirmesiyle imam hatip veya meslek lisesine gitmek zorunda kalıyor. Örneğin Bolu’da imam hatibe gitmeye zorlanan öğrencilerin velileri, çocuklarını Anadolu lisesine göndermek istemişti. İlçe milli eğitimse öğrencileri imam hatibe yönlendirmişti.

detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks