‘İçine şırıngayla şeker enjekte ediliyor’ iddiası.

Karpuza bunu yapmasaydınız bari

Karpuza bunu yapmasaydınız bari.

Yaz mevsiminin sık tüketilen meyvesi karpuzla ilgili ortaya atılan ‘İçine şırıngayla şeker enjekte ediliyor’ iddiası tartışılıyor.

Yaz mevsiminin sık tüketilen meyvesi karpuzla ilgili ortaya atılan ‘İçine şırıngayla şeker enjekte ediliyor’ iddiası tartışılıyor. Üreteciler iddiaları reddederken, tüketiciler ise daha önce bu kadar erken zamanda tatlı karpuz yemediklerini ifade ederek iddianın doğru olduğuna inandıklarını söyledi. Diyetisyen Fatma Altıntaş Kaplan ise karpuza şeker enjekte edilmesi durumunda oluşabilecek ölümcül tehlikeye dikkat çekti.

Yaz meyvesi karpuzla ilgili son yıllarda ortaya atılan ‘İçine şırınga ile şeker enjekte ediliyor’ iddiası tartışılıyor. Türkiye’nin yaş sebze meyve ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Antalya’daki çiftçiler hasada devam ederken, tarlada büyüyen karpuzların son zamanlarda daha lezzetli olması için üreticilerin bazı hilelere başvurduğu söylentileri ise tüketiciler arasında hızla yayıldı. Karpuzun daha tatlı olması için içine şırıngayla şeker enjekte edildiği iddiasını değerlendiren Diyetisyen Fatma Altıntaş Kaplan, yaz aylarının su ve potasyum yönünden çok zengin olan meyveleri arasında karpuz olduğunu söyledi. Karpuzun içerisinde düşük oranda protein, 0.1- 0.2 gram civarında yağ içeriği ve 6 gram civarında da karbonhidrat yani şeker içeri bulunduğunu kaydeden Kaplan, karpuzun tek başına şeker oranı yüksek bir meyve olduğunu belirtti.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks