İç Piyasalar Yasası nedeniyle Londra aleyhine yasal işlem.

AB, Brexit tasarısını 'ihlal eden' İngiltere'ye karşı yasal süreç başlattı.

AB, Brexit tasarısını ‘ihlal eden’ İngiltere’ye karşı yasal süreç başlattı.

Avrupa Birliği, İngiltere’nin Brexit anlaşması kapsamındaki yasal taahhütlerini zayıflatan yeni İç Piyasalar Yasası nedeniyle Londra aleyhine yasal işlem başlattığını duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında Brüksel’in İngiltere’den söz konusu tasarının sorunlu kısımlarını eylül ayı sonuna kadar kaldırmasını talep ettiğini söyledi.

Von der Leyen, “Tasarı, doğası gereği ayrılık anlaşmasını ihlal ediyor. Tasarının bu haliyle kabul edilmesi İrlanda ve Kuzey İrlanda protokolüne aykırı bir durum ortaya koyuyor.” dedi.

Londra, Avrupa Komisyonu’ndan gelen resmi tebligat mektubunu bir ay içinde yanıtlamak zorunda. Komisyon bu cevabın yeterli olup olmadığını değerlendirecek. Eğer İngiltere’nin cevabı uygun bulunmazsa AB’nin Lüksemburg merkezli Avrupa Adalet Divanı’na dava açması bekleniyor.

AB’nin en yüksek mahkemesi bu tür ihlallere karşı ağır para cezaları verebiliyor. Ancak bu sürecinde uzun yıllar alabileceği biliniyor.

Tartışmanın odağındaki yasa

İngiliz ve AB müzakerecileri son dönemde, ticaret alanında devlet yardımı konusundaki boşluğu kapatmak için görüşmeler yürütüyordu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks