Hükümetin işsiz vatandaşlara hakları saymakla bitmiyor. İşsiz kalana 10 ay boyunca işsizlik maaşı ödeniyor.

İşsize 10 ay maaş.

Hükümetin işsiz vatandaşlara hakları saymakla bitmiyor. İşsiz kalana 10 ay boyunca işsizlik maaşı ödeniyor.

“İşsiz kaldım” diye düşünüp üzülenlere destek olan hükümetin getirdiği işsizlik maaşı ile işsiz vatandaşların eksikleri tamamlanıyor. Ayrıca işsizlik maaşı alan vatandaşlar iş bulmak için İŞKUR’un fırsatlarından da yararlanabiliyor.

Tombik

Peki işsizlik sigortası primi ne kadar? İşsizlik maaşı nedir? İşsizlik maaşı ne kadar? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik sigortasının avantajları nelerdir?

İşsizlik Maaşı (İşsizlik Ödeneği) Nedir?

Çalıştığı süre içinde işsizlik sigortası kesintisi yapılan bir işçinin, iş akdi sona erdiğinde işsizlik sigortası kesintisi yapılan süreye bağlı olarak hak ettiği bir aylıktır.

İşsizlik Ödeneğinin Pirim Şartı Nedir?

İşsizlik ödeneğinden faydalanabilmek için işten ayrılma tarihinden önceki son 120 gün (4 ay) süresince kesintisiz olarak ve son 3 yılda da en az toplam 600 gün işsizlik sigorta kesintisi ödemiş olmak gereklidir.

Çalışan anneye devletten 17,5 milyon lira

İşsizlik sigortası primi ne kadardır? Kim öder?

İşsizlik sigortası primi, sigortalının prime esas aylık brüt kazançların üzerinden hesaplanan % 1 sigortalı, % 2 işveren ve %1 Devlet payından oluşmaktadır. İsteğe bağlı işsizlik sigortası primini ödeyenlerden ise % 1 sigortalı ve % 2 işveren payı alınmaktadır.

İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

işçinin son 4 aylık bürüt maaşlarının ortalamasının bir günlük ücrete karşılık gelen miktarının %40’ı olarak hesaplanır. Bu tutar 30 günle çarpılarak işsizlik ödeneği aylık tutarı belirlenir. Ancak bu tutar geçerli olan asgari ücretin %80’ini geçemez.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks