2016’nın aynı dönemine göre 11 kat artarak 2,3 tondan yaklaşık 26 tona ulaşan uyuşturucu.

Sınırlarda ele geçirilen uyuşturucuda tarihi rekor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrüklü sahalarda ve sınır kapılarında ele geçirilen uyuşturucu miktarında tarihi rekora imza atıldığını belirterek, ‘2017 yılı kasım itibarıyla ele geçirilen uyuşturucu miktarı 2016’nın aynı dönemine göre 11 kat artarak 2,3 tondan yaklaşık 26 tona yükselmiştir.’ dedi.

Bakan Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Türkiye’nin 2023 hedeflerine uygun olarak bütün sınır kapılarını büyüterek yenilediklerini, teknik donanım bakımından da güçlendirdiklerini belirtti.

Tombik

Dünyadaki en iyi uygulamaların Türkiye’de olması gerektiği anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Tüfenkci, Bakanlık olarak yaptıkları yatırım ve eğitimler sonunda bu yıl uyuşturucu ve kaçak yakalamalarında büyük başarılar elde ettiklerini vurguladı.

Gümrüklü sahalarda ve sınır kapılarında uyuşturucu yakalamalarında tarihi rekora imza attıklarını aktaran Tüfenkci, “Yakalama oranlarındaki artışın etkenlerinden birisi; son teknoloji cihazları kullanıyoruz. 2017 yılı kasım itibarıyla ele geçirilen uyuşturucu miktarı 2016’nın aynı dönemine göre 11 kat artarak 2,3 tondan yaklaşık 26 tona yükselmiştir.” diye konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks