Hem hapis hem para cezası.

SGK düğmeye bastı.

SGK düğmeye bastı: Hem hapis hem para cezası.

SGK’da “Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu” kuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, geçen günlerde” Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu”nu kurduklarını aktardı. Bakan Işıkhan, bu çalışmayla vatandaşların sosyal güvenlik haklarını sekteye uğratan ve haksız yere paralarını almaya çalışan art niyetli kişileri kısa sürede tespit edip gereğini yaptıklarını belirtti.

Tombik

Bu uygulamayla eşe dosta iş yerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ve sahte iş yerlerine ağır yaptırımlar uygulanacak.

Peki bu uygulama nasıl işleyecek? Sahte sigortalılar tespit edildiği halde bağlanan aylıklar iptal edilecek, ödenemmiş olan maaş ve diğer paralar faiziyle geri alınacak. İlgililer hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak.

Sahte işleri ve sahte sigortalı bildirimi yapan işverenin ise tescil kaydı, e-sigorta şifresi, ve iş yeri sicil numara iptal edilecek. ve meslek mensubu hakkında ise iş yerinin tescil kaydı, e-sigorta şifresi ve iş yeri sicil numarasının iptal edilecek.

  • Takvim’de yer alan haberde sahte işyerleri ve sahte sigortalı bildirimi yapan işveren hakkında yapılan yapılan işlemler şöyle sıralandı:

* Baştan beri sahte olduğu tespit edilen işyerinin tescil kaydı, e-sigorta şifresi ve işyeri sicil numarası iptal edilir.

Detaylar, Haber Linkisgk hapis cezası

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks