Hareketsiz hayat, yeme içme alışkanlıklarının bozulması, organik ve doğal gıdalardan uzaklaşma.

Bağırsaklardaki dengenin bozulması pek çok hastalığa yol açıyor.

Bağırsaklardaki dengenin bozulması pek çok hastalığa yol açıyor.

Doç. Dr. Hakan Demirci: Hareketsiz hayat, yeme içme alışkanlıklarının bozulması, organik ve doğal gıdalardan uzaklaşma, daha çok fast food, kızartma, yoğun baharatlı gibi sağlığa faydası daha az olan beslenme alışkanlıklarının artması ile beraber, alkol, sigara gibi alışkanlıkların devreye girmesi ile birlikte bağırsaklarımızın sağlığı daha çok bozulur hale geldi, daha çok hastalanır olduk. İkinci beyin bağırsaklarımıza iyi bakmalıyız.

Bağırsaklarımız vücudun aynı zamanda ikinci beyni olarak da biliniyor. Bağırsaktaki ufak bir sorun depresyondan obeziteye, iltihaplı bağırsak hastalığından kansere dek pek çok soruna da davetiye çıkarabiliyor.
Son dönemde hareketsiz yaşam, beslenme alışkanlıklarının bozulması, fast food beslenme tarzı, alkol-sigara kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bağırsak sağlığı daha çok bozulur hale geldi. Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, bağırsaklarda 100 ila 150 trilyon kadar bakterinin bulunduğunu anımsatarak “Bağırsaklarımızda yaşayan bakteriler gerçekten vücudun aslında bir orkestra şefi gibi hareket ediyorlar. Bu bakteriler bir kısmı iyi bakteri, bir kısmı kötü bakterilerdir. Bu bakterilerden bir tarafın ağır basması, iyi bakterilerin azalması, kötü bakterilerin artması da birtakım hastalıkları beraberinde getiriyor” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks