Güneydoğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan toz bulutu Ankara’ya kadar ulaştı.

Ankara’da toz etkisi.

Ankara’da toz etkisi.

Suriye üzerinden gelen ve Güneydoğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan toz bulutu Ankara’ya kadar ulaştı.

Öğle saatlerinde etkili olan toz taşınımı nedeniyle kentin simgelerinden Anıtkabir, Kocatepe gibi yapılar uzak mesafelerden görülemedi. Türkiye’ye Suriye üzerinden gelen toz bulutu, dün Ankara’da da etkisini gösterdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görüş mesafesini 50 metreye kadar indiren ve hayatı olumsuz etkileyen toz bulutu, rüzgarın etkisiyle öğle saatlerinde Ankara’ya ulaştı. Toz taşınımıyla kente gelen toprak ve kumlar, yüksek kesimlerde görüş mesafesini düşürdü. Başkent’in seyir terası konumundaki Ankara Kalesi’ne çıkarak kenti seyretmek isteyenler, puslu hava yüzünden manzarayı göremedi. Anıtkabir, Kocatepe Camisi, Atakule gibi simge yapıları toz taşınımı yüzünden görülemezken, vatandaşlar da bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Tombik

GÜNEYDOĞU’DAN KALKAN TOZ VE KUMLAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün resmi internet sitesinde Ankara’nın hava durumuyla ilgili olarak ‘toz veya kum fırtınası’ ibaresi yer alırken, Müdürlük yetkilileri, şu açıklamayı yaptı:

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks