Gripten korunmanın yolları. Havalar her geçen gün soğumaya devam ediyor.

Gripten korunmanın etkili yolları.

Gripten korunmanın etkili yolları.

Havalar her geçen gün soğumaya devam ediyor. Nezle ve grip gibi solunum yolları enfeksiyonlarında artışın yaşandığı bu günlerde salgınlardan etkilenmemek için bazı önlemler alınabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Kemal Özkan gripten korunmanın en etkili yollarını anlatıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte enfeksiyon hastalıkları da kol gezmeye başlıyor. Bilhassa grip, toplumu ciddi anlamda olumsuz yönde etkiliyor. Yaygın ve aynı zamanda bulaşıcı özellik taşıyan grip, ateş, boğaz ağrısı, kusma, burun akıntısı, halsizlik ve bazen de ishal gibi belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Ancak birkaç günlük rutin ile bu hastalıktan korunmak mümkün olabiliyor.

Tombik

GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİN

Kış aylarında havaların soğuması ile su tüketimi azalır. Fakat kışın da yeterli su tüketimine dikkat edilmelidir. Isınmak amacıyla rağbet edilen çay kahve gibi içecekler suyun yerini tutmadığı gibi, aksine vücuttan su atılmasına sebep olur. Bu nedenle günde en az 2 litre su tüketmeye de özen gösterilmelidir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks