Google aramalarda büyük bir değişime gidiyor.

Google Arama mantığına gelecek yeni özellikler,

Google, Arama güncellemesinde sahte haberleri ele alıyor.

Google arama mantığını değiştiriyor.

  • I/0 geliştirici konferansında yapılan açıklamalara göre Google aramlarda ki fake durumlarını süzmeyi planlıyor. Aram kaynaklarının çıkan platformlardaki doğruluğunu Wikipedia veya diğer veri kaynaklarından doğrulayarak getirecek.

Örneğin arama yaptığınızda bu bilginin kaynağı bulunacak ve ilk önce bu kaynağın web sitesi getirilecek ve diğer sonuçlar bu sitenin altında yayınlanacak.

  • Arama sonuçlarında kendini tanımlayan siteyi okuyacak olan Google aynı kelimelere sahip diğer siteleri bu sitenin altında gösterecek.

Bu durum zamanla yayılacak ve Google aramalarda gerçek bilgiye ulaşılacağını hedeflemekte.

Bunun yanında bitkileri ve hayvanları aramalarınızda ise basılı sayfanın metin kısımlarını da sizin için çeviri yapacak.

AR destekli kamera tanımı özelliği olan Google Lens yapılan bir günecelleme metni hızlı bir şekilde aramanıza, kopyalamanıza ve dinlemenize yardımcı olacak yeni bir özellikte oluşturacak.

Düşünülen bu değişiklikler tüm dünya çapında Android ve IOS cihazlarda başlaması planlanıyor.

Google ayrıca, bilgiyi metin, resim ve videolar gibi diller ve yöntemler arasında aktarabilen MUM adlı Arama’da yeni bir Algoritmayı geliştirmeyi deniyor.

  • Google, en karmaşık aramaları bile çözmek için sorgu amacınız ile dünyanın bilgisinin derin bir anlayışını birleştireceğini söylüyor.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks